Начало » Туристически тестове

Уроци, които научаваме от пътешествията

Публикувано от:  на август 6, 2014 Няма коментари

От пътешествията по света научаваме и уроци. Тази специална житейски уроци, могат да се научат само при определени обстоятелства, каквито предоставят пътешествията по света. Разбира се не става дума за организираните туристически пътувания, а човек наистина сам да поеме на път.

Уроци, които научаваме от пътуванията

Уроци, които научаваме от пътешествията

 

1. Най-трудното в пътешествията е да се излезе от дома.

Когато човек е у дома му се струва, че на път би срещнал безброй опасности, че ще ви се налага всеки ден да решавате какво да ядете и къде да спите. Тревожи ви как ще се справите с непознаването на езиците и евентуални финансови проблеми. Човек може да се справи с всичко, ако събере смелост да се отправи на път.

кръстопът

2. Повечето хора по света са дружелюбни

Обикновените хора във всяка страна се отнасят с пътешествениците с максимална учтивост, любезност и желание да помогнат.  Те с готовност ще ви покажат пътя, ще ви разказват за своята страна, ще ви дават съвети и с любопитство ще се интересуват от къде вие идвате и как е при вас. Отношенията ви с местните жители ще са взаимни, както за вас е интересно при тях, така и вие ще сте интересен за тях. Ако се отнасяте с уважение към техните обичаи, ще ви приемат за свой, нов странен приятел. 

3. Пътешествията не са толкова страшни, колкото ви се струва

Повечето места по света не са по-опасни от града, в който живеете.  Има и страни в които е по-опасно да се живее или да се посещава, но в повечето случаи страхът е по-голям от действителната ситуация. Където и да е човек просто трябва да внимава за правилата за безопасност и да избягва неприятностите. Това се отнася и за дивата природа. Ако човек не внимава, може да пострада и в родния си, голям и цивилизован град.

4. Пътешествията по света, не струват чак толкова много пари

Ако не предпочитате пътуванията по света да са луксозен, презокеански круиз или да отсядате в безумно скъпи хотели няма да ви трябват много пари.  Ще проучите най-изгодните варианти за храна, нощувки и придвижване. Някой туристи избират за пътуванията си  походи с раници, спят в палатки и се придвижват на автостоп или с колело.

Уроци, които научаваме от пътуванията

5. Всеки излишен килограм прави пътуванията по тежки

Когато си събирате багажа за пътуванията  и подготвяте  раница или куфар за пътя, просто не може да решите коя ризата от двете да изберете и слагате и двете? След това трябва да ги носите през целия път, проклинайки своята нерешителност. Наднорменото тегло на пътя се превръща в бреме, затруднява и уморява

6. Необходимите за живота неща не са много

Когато събирате багажа за пътешествията разбирате колко малко неща са наистина важни за да живее човек. Чифт удобни обувки, дрехи, защита от слънце и дъжд, хигиенни продукти, документи, пари, вода и храна. Със сигурност можете малко да разширите списъка, но и ще преосмислите колко много вещи има във вашия дом.

7. Пътешествията не са почивка

Пътешествията са почивка от ежедневието, но не са онази мързелива почивка за която повечето хора си мечтаят и смятат, че пътешествията са развлечение и  мързелуване. За хора, тръгнали на истинско пътешествие ще се наложи да правят усилие, да мъкнат раницата, да бъдат на жега или студ. Но това е закаляване на тялото и ума. За подобни пътувания е нужно човек предварително да е в добра форма на тялото и психиката.

8. Пътешественик и турист са различни неща

Пътешественика се слива  с местните жители и туристите ги гледат с любопитен поглед  от прозорците на климатизирани автобуси. Пътешествениците се интересуват исторически места и забележителности, туристите предпочитат пазаруване и местни развлечения. В никоя от двете роли няма лошо, просто е въпрос на избор.

10. Не тръгвайте с големи очаквания

В подготовка за пътешествията,  влиза разглеждане на голям брой брошури. Пристигайки на мястото, може да се сблъскате с реалността, различна от очакваното. Гранд водопада от снимките снимки ще се окаже просто воден поток, древните руини купчина строителни отпадъци и на брега на тропически остров рай, най-обикновен плаж. Рекламните материали се подготвят целенасочено за да изглеждат привлекателни, често надвишаващи качествата на обектите. Затова оставете очакванията и вижте сами, какво всъщност е мястото на което отивате. Може да откриете за себе си пък ново, различно очарование от това, което го рекламират. Светът е красив, вижте го през своя поглед.

11. Планетата не е чак толкова голяма

Когато си седиш у дома, другите страни на телевизора, изглеждат,  някъде безкрайно далече, някъде в друга галактика. Но когато тръгнеш на път и  обиколиш земята разбираш, че всички ние сме  едно цяло. 

12. Завръщането е най-сладката част от пътуването

Без значение колко е интересни  са били пътешествията идва време, когато се завръщаш у дома. И това наистина е кулминацията на пътуването. Вие виждате вашия град, къща, работа, взаимоотношенията, вече малко по-различно,  с очи видели други страни по света. Вашата среда остава същата, но  у вас вече нещо се е променило. Така че основният урок е, че пътуванията променя хората, и винаги към по-добро.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.
Етикети:

   
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


Вашият коментар:

Днес:

Вчера
Днес
Утре
История
Спомените
Традициите
Добрите новини
Добро утро
Календар
Празници
Сезонът
Грижа за природата
Мечтите
  Стил:

Декорация
Домът
Здравето
Изкуство
Мода
Общуването
Празниците
Сладкиши
Стил на хранене
Традициите по света
Хоби
  Тайни:

Вечните истини
Вярата
Заблуди и табута
Здравето
Любовта
Мъдростта на вековете
Общуването
През ключалката
Проблясъци
Пътят
Символите
Сънища
Тълкуване
Щастието
  Забава:

Джаджи
Загадки
Игри
Ин и Ян
Картинки
Клипчета
Креатив
Любопитно
Настроение
Оптични илюзии
Природа
Раз-два
Смях
Сръчковци
Тестове
Шоу
       Игри
Галерия
Астро
Картички
Късметчета
Пътеписи
Справочник
Сънища
Времето
Форум
Чат
Контакти
За нас
Заедно
Реклама
Copyright © 2010 Сайт за туризъм, © Utro.bg 2009 - Всички права запазени.