Начало » Идеи за туризъм

Кои са най-предпочитаните хотели в Созопол?

Публикувано от:  на май 17, 2016 Няма коментари
Созопол

Кои са най-предпочитаните хотели в Созопол?

Съвсем не си мислете, че ще ви изброим два, три, десет или двадесет имена на хотели в Созопол, със съответната им категоризация и брой звезди! Напротив – целта ни е да ви покажем, в най-общи линии, като тенденции, какви са типовете хотели, които обикновено се предпочитат в един от най-любимите ни български курорти на Южния черноморски бряг, а именно Созопол. Вижте къде обичат да отсядат българи и за какво най-много плащат европейските туристи, почиващи в наследника на Аполония…

Според проучванията и статистиката, нашенци – на възраст от 40 до 60-годишна възраст, тоест зрели и сериозни, вече улегнали хора, предпочитат да отсядат в хотели от типа All inclusive в Созопол. Те намират за прекалено изтощително да обикалят шумните улици на пренаселения курорт и затова се спират на комплекси, в които всичко ще им е под ръка. Експертите твърдят, че в Созопол All inclusive хотелите се предпочитат от по-възрастните за разлика от луксозните курорти Лозенец и Слънчев бряг, където тези места са заети от младите.

От друга страна, крайбрежните хотели в Созопол, както и тези в старата част, разположение в културни и старинни къщи са любими на туристите от Европа. Те се наслаждават на невероятната автентична атмосфера и са тук, за да разгледат културното наследство, а не толкова курортните дискотеки и барове.

Последно, но не по важност, младите туристи – и българи, и чужденци пък избягват шумните и големи хотели в Созопол. Те избират свободното къмпингуване или поне по-отдалечени комплекси от историческата част на града, а също така и от новата му луксозна зона с вили и шумни барове и нощни клубове. Младежите избират напълно семпли, бюджетни хотели до плажа и прекарват по-голямата си част от почивката там. Те твърдят, че заседяването в комплекса не е тяхна цел по време на лятната почивка и затова е излишно да се дават пари за луксозни 5-звездни ваканции.

Завършваме с едно наше лично мнение – без значение какви хотели в Созопол ще предпочетете вие, няма кой знае какво значение! Защото почивката в един от най-старите курорти и селища в страната ни е истинско удоволствие, не мислите ли? Със сигурност, тук ще се забавлявате!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.
   
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


Вашият коментар:

Днес:

Вчера
Днес
Утре
История
Спомените
Традициите
Добрите новини
Добро утро
Календар
Празници
Сезонът
Грижа за природата
Мечтите
  Стил:

Декорация
Домът
Здравето
Изкуство
Мода
Общуването
Празниците
Сладкиши
Стил на хранене
Традициите по света
Хоби
  Тайни:

Вечните истини
Вярата
Заблуди и табута
Здравето
Любовта
Мъдростта на вековете
Общуването
През ключалката
Проблясъци
Пътят
Символите
Сънища
Тълкуване
Щастието
  Забава:

Джаджи
Загадки
Игри
Ин и Ян
Картинки
Клипчета
Креатив
Любопитно
Настроение
Оптични илюзии
Природа
Раз-два
Смях
Сръчковци
Тестове
Шоу
       Игри
Галерия
Астро
Картички
Късметчета
Пътеписи
Справочник
Сънища
Времето
Форум
Чат
Контакти
За нас
Заедно
Реклама
Copyright © 2010 Сайт за туризъм, © Utro.bg 2009 - Всички права запазени.