Пътешествие до Италия


В прегръдката на призраците нощем всички се унасяха .... с капчици любов се къпеха, а с очарованието на италиански цветове и ноти се опияняваха .... и всичко щеше да остане там - във вечността като една сбъдната мечта ... и така дългоочакваното пътуване до Италия беше започнало, изминахме много километри, за да ме събуди изгрева и табелата край пътищата за Венеция ...

Казах си, че вече мечтата ми се сбъдва и докато се усетя бях въвлечена от цветовете и пищността на карнавала във Венеция ... по улиците бродеха принцове и принцеси, като че ли всички отиваха към приказен бал и приканваха и мен да се присъединя в този очарователен празник с красиви облекла и лица, скрити зад цветни маски, чието начало е дадено още в миналото, когато богати мъже и жени са искали да избягат от действителността и да се скрият под друга самоличност, за да се отдадат на различни забавления необезпокоявани от никого. Минахме по моста на въздишките и суматите други мостчета по карнавална Венеция и си мислех колко красота е способно да поеме човешкото око стига да поиска ... а в тюркоазеното съньо Средиземно море всяка сутрин се оглеждаше Слънцето, докосваха се златни прегръдки, за да открият оставени лунни милувки ... и така всеки ден се разхождахме измежду красивите забележителности на Венеция ... приказни сгради, съхранили историята на града и красиво изписани църкви, запазили почерка на Микеланджело и редица други творци, използвали всички цветове на дъгата.

След Венеция поехме по пътя на Жулиета, за да достигнем до известното балконче, където Ромео я е ухажвал ... едно малко дворче, където се издигаше фигурата на Жулиета, а според поверието, всеки който я докоснеше го очаква много любов ... Нека да е все щастлива :) . Разходихме се из слънчевите улички на Верона, едно китно градче, привличащо и с невероятното тирамису, което правеха там, а на почти всяка стена из улиците бяха изписани части от стихове от Ромео и Жулиета.


...Следва продължение на
Пътешествие до ИталияАко харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.© Utro.bg 2009 - Всички права запазени. Към началната страница на Утро. За контакти с Утро.бг: utrobg@abv.bg.