Разходка в Пловдив

      След поредната изпитна сесия отново щях да изпращам всички приятели за родните им градове ... но това беше преди 3 години.... Kогато точно същия ден една приятелка от Пловдив каза: "Kолко би било хубаво да те "отвлека" до Пловдив и от работа...". Aз тогава работех.
      Oтидох след изпитите да питам от колко часа ще съм на работа и се оказа че почивам 3 дни. Даже нямах и карта за намаления за влака - направих си снимки за картата за 10 мин, отидох да си я изкарам.
      И точно за 1 час - мечтата и да ме отвлече се сбъдна!
      Обажда се тя на майка си от влака, че ще имат гости и майка и понеже е една емоционална - не може да повярва, че идвам.
      За един ден ме разходи из красотите на Пловдив. Надникнахме само тайничко в Античния театър, защото беше заключен - някои смелчаци се бяха покачили по стръмните стени. Докоснах се до стария град, от където се виждаше целия Пловдив ... е, почти целия .... През нейните очи видях богатството на Пловдив в Историческия музей .... през мъничко прозорче ми се показа и Етнографския музей (за съжаление не всичко беше отворено той ден), но както се казва, ако една врата е заключена - то влез през прозореца.
      Заведе ме до пеещите фонтани, които са събрали цялата любов на всички влюбени от Пловдив и гости на града, чиято песен през зимата беше заглъхнала и чакаше нечие влюбено сърце да я запее.© Utro.bg 2009 - Всички права запазени. Към началната страница на Утро. За контакти с Утро.бг: utrobg@abv.bg.