Как се готви по света
Сигурно всеки се е питал „Как се готви по света“, и е искал да стане добър готвач. Рецептите за това са безбройни, но сега ще ви дадем една, при която във всички случаи ще ви запомнят като неотразим готвач в кухнята. А с нея определено може да изненадате не само вашите гости, но и себе си с получения резултат.
Ето и нашия съвет: Вземате от хладилника каквото има, режете го на малки парченца, а ако ви мързи да го режете, просто го оставете цяло или го нарежете само на две. След това го слагате в подходящ по големина съд, заливате с вода, вино, ако се намира и олио и ако и се сетите набързо и някакви подправки, оставяте го на котлона или във фурната и го изваждате след като порядъчно сте го позабравили. Сложете на ястието едно префърцунено френско име, сервирайте го с изстудено вино и веднага обезоръжете гостите си с въпроса: „Нали е много вкусно, как само се топи в устата!“.
А ако искате да знаете как се готви по света, ето и как става това.:
=====
Руска кухня:
– Пригответе какво да е, колкото да става за мезе.
Белоруска кухня:
– Гответе каквото ви се иска, стига да е от картофи.
Украинска кухня:
– Като блатове за торта вземете две свински пържоли и сланина с кожичка.
Грузинска кухня:
– Пригответе нещо и го посипете с кориандър и сулугуни.
Френска кухня:
– Опечете някакси месо, залейте го със сос, над който сте се трепали 3,5 часа.
Италианска кухня:
– Съберете всички остатъци от хладилника, позагрейте ги и ги изсипете върху паста. Поръсете с пармезан.
Китайска кухня:
– Вземете какво и да е, наберете трева от двора и залейте с литър соев сос.
Японска кухня:
– Хванете нещо живо в морето, веднага го нарежете на парчета и го поднесете докато още шава с уасаби.
Мексиканска кухня:
– Добавете люто. Друго може и да не слагате.
Ливанска кухня:
– Намажете сусамово масло, залейте с лимонов сок, поднесете в рамките на 20 минути, колкото да не се разбира какво е било в началото.
Индийска кухня:
– Смесете къри с пипер, пипер и пипер. Добавете към кърито.
Гръцка кухня:
– Поднесете евтини продукти, нарязани на парчета и гордо повтаряйте „натурален продукт!“
Еврейска кухня:
– Разделете тенджерите на месни и млечни. Сега гответе каквото щете, важното да е разделно. Да няма престъпление.
Казахска, киргизка, туркменска кухня:
– Вземете сушено месо, пушено месо, прясно месо. Варете дълго, добавяйки сол на вкус.
Узбекска кухня:
– Вземете най-тлъстия овен, заколете го. Сложете 10 кг. лук и 100 гр. от месото. Останалото е тесто.
Ромска кухня:
– Идете всички на пазара, пазарете се дълго, откраднете каквото можете. Гответе това, което сте донесли вкъщи.
Немска кухня:
– Купете всички намиращи се в магазина кремвирши и наденички. Яжте ги с бира, наричайки ги с немски имена. Кръстете рецептата „всичко върви с бирата“ или „ех, да имаше брецели!“
Норвежка кухня:
– Хапнете херинга.
Татарска кухня:
– Пригответе нещо от грузинската кухня, икономисвайки подправките.
Северокорейска кухня:
– Сварете малко ориз, ако намерите.
Вашият коментар