Сигурно всеки се е питал „Как се готви по света“, и е искал да стане добър готвач. Рецептите за това са безбройни, но сега ще ви дадем една, при която във всички случаи ще ви запомнят като неотразим готвач в кухнята. А с нея определено може да изненадате не само вашите гости, но и себе си с получения резултат.

Ето и нашия съвет: Вземате от хладилника каквото има, режете го на малки парченца, а ако ви мързи да го режете, просто го оставете цяло или го нарежете само на две. След това го слагате в подходящ по големина съд, заливате с вода, вино, ако се намира и олио и ако и се сетите набързо и някакви подправки, оставяте го на котлона или във фурната и го изваждате след като порядъчно сте го позабравили. Сложете на ястието едно префърцунено френско име, сервирайте го с изстудено вино и веднага обезоръжете гостите си с въпроса: „Нали е много вкусно, как само се топи в устата!“.

А ако искате да знаете как се готви по света, ето и как става това.:

=====

Руска кухня:

– Пригответе какво да е, колкото да става за мезе.

Белоруска кухня:

– Гответе каквото ви се иска, стига да е от картофи.

Украинска кухня:

– Като блатове за торта вземете две свински пържоли и сланина с кожичка.

Грузинска кухня:

– Пригответе нещо и го посипете с кориандър и сулугуни.

Френска кухня:

– Опечете някакси месо, залейте го със сос, над който сте се трепали 3,5 часа.

Италианска кухня:

– Съберете всички остатъци от хладилника, позагрейте ги и ги изсипете върху паста. Поръсете с пармезан.

Китайска кухня:

– Вземете какво и да е, наберете трева от двора и залейте с литър соев сос.

Японска кухня:

– Хванете нещо живо в морето, веднага го нарежете на парчета и го поднесете докато още шава с уасаби.

Мексиканска кухня:

– Добавете люто. Друго може и да не слагате.

Ливанска кухня:

– Намажете сусамово масло, залейте с лимонов сок, поднесете в рамките на 20 минути, колкото да не се разбира какво е било в началото.

Индийска кухня:

– Смесете къри с пипер, пипер и пипер. Добавете към кърито.

Гръцка кухня:

– Поднесете евтини продукти, нарязани на парчета и гордо повтаряйте „натурален продукт!“

Еврейска кухня:

– Разделете тенджерите на месни и млечни. Сега гответе каквото щете, важното да е разделно. Да няма престъпление.

Казахска, киргизка, туркменска кухня:

– Вземете сушено месо, пушено месо, прясно месо. Варете дълго, добавяйки сол на вкус.

Узбекска кухня:

– Вземете най-тлъстия овен, заколете го. Сложете 10 кг. лук и 100 гр. от месото. Останалото е тесто.

Ромска кухня:

– Идете всички на пазара, пазарете се дълго, откраднете каквото можете. Гответе това, което сте донесли вкъщи.

Немска кухня:

– Купете всички намиращи се в магазина кремвирши и наденички. Яжте ги с бира, наричайки ги с немски имена. Кръстете рецептата „всичко върви с бирата“ или „ех, да имаше брецели!“

Норвежка кухня:

– Хапнете херинга.

Татарска кухня:

– Пригответе нещо от грузинската кухня, икономисвайки подправките.

Северокорейска кухня:

– Сварете малко ориз, ако намерите.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!