Днес » Bulgaria On Air

Алтернативи – ново предаване за модерната енергетика на България Он Ер

публикувано от:  на януари 9, 2012 няма коментари
Красимир Лаков

Красимир Лаков

Алтернативи – 30 минути за модерната енергетика е новото предаване в ефира на телевизия България он ер.

В понеделник, 9 януари 2012 година, от 18.30 часа ще се излъчи първото издание на предаването Алтернативи. Автор на седмичното издание е Красимир Лаков.

В поредицата от предавания ще се говори за възможните алтернативи за българската енергетика. Ще се търсят начините за повишаване на ефективността в енергетиката и ще се анализират възможните начини за подобряване на енергийната интензивност и нужните инвестиции за това.

Във всяко едно издание на предаването ще се прави сравнение със ситуацията в съответната област в Европейския съюз.

Красимир Лаков започва журналистическата си кариера в БНТ през 1985 г. като редактор и водещ на предаването „Световна Икономика”. От 1991 до 1995 г. e редактор и водещ на икономическото блок-предаване на БНТ „Плюс-Минус”. От 1990 работи и за „Радио Свободна Европа”. През учебните години 1992, 93, и 94 е преподавател по „Медийни практики” в Нов Български Университет. От 1993 до 1995 е шеф на Софийското бюро на „Радио Свободна Европа”, а от 1995 работи в централата на радиото в Прага.

От 1996 до затварянето й през 2003 г. е заместник директор на Българската секция на „Радио Свободна Европа”. От 2004 до 2006 е кореспондент на програма „Хоризонт” на БНР в Прага. От пролетта на 2011 година Красимир Лаков е редактор в телевизия България он ер.

Той има научна степен „Доктор по икономика”. Специализирал е една академична година в Princeton University в САЩ, три месеца в London School of Economics, 3 месеца в Икономическия институт на Академията на науките на Чешката република, 1 месец в University of Glasgow, Залцбургски семинар и др.


Статията е прочетена 1 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети:

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


 

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!