Днес » изложби, Събития

V Майски фестивал на цветята – Варна

публикувано от:  на април 26, 2012 няма коментари
V Майски фестивал на цветята

V Майски фестивал на цветята

Изложение на ландшафта, архитектура, озеленяване, проектиране и дизайн „V Майски фестивал на цветята“ ще бъде открито от 1 до 6 май 2012 г.на площад пред Фестивален и конгресен център – Варна.

“V Майски фестивал на цветята” се организира от Архитектурният факултет при ВСУ „Черноризец Храбър” за пета поредна година. Целта на форума е да покаже последните новости, свързани с интериора и екстериора в зеленото строителство, да интегрира ландшафта – съществен компонент от жизнената среда на хората. По време на фестивала ще бъде представено разнообразието на споделяното културно и природно наследство, което е основа за социалната идентичност в регионалната политика на градско планиране, за изграждане на устойчиви, енергоефективни и щадящи околната среда решения. По традиция ще бъдат установени нови делови контакти между представители на отделните сектори, както и ще се даде възможност за практическо обучение и реализиране на идеите на студентите по Архитектура и Ландшафтна архитектура.

По традиция V-ти Майски фестивал на цветята ще постави началото на традиционния студентски ландшафтен конкурс. Тази година събитието има и социална насоченост – на 2 май ще се проведе разпродажба на фотографии и портрети, чията стойност ще се определя в цветя, а финансовият еквивалент от продажбата им ще е първата вноска за изграждането на Център за възрастни хора в район Младост – пилотен проект на ВСУ по устойчива архитектура..  По време на събитието ще се проведе Гергьовденски детски празник – „Децата – цветята на България” с рисунка на асфалт и много забавления, а така също и концерти с участието на родопските каба гайди и много самодейни детски състави от Варна и региона.


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


 

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!