Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/utrobgbi/public_html/info/wp-content/plugins/valutni-kursove/valutni-kursove.php on line 75

Warning: file_get_contents(http://cdn.wms-tools.com/bnb.php?v=2.0.0): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/utrobgbi/public_html/info/wp-content/plugins/valutni-kursove/valutni-kursove.php on line 75
Справочник » Гергьовден в Етъра
Днес » Събития

Гергьовден в Етъра

публикувано от:  на април 27, 2012 няма коментари
Гергьовден в Етъра

Гергьовден в Етъра

Според народната традиция Гергьовден е празник на празниците „по-голям от Великден”. Поставя началото на новия живот с пролетната зеленина. Всеки трябва да се закичи с букова клонка за здраве, да се хване за зелено дърво и да се залюлее с ръце на зелен клон. Заповядайте да се залюлеете за здраве на Етърската гергьовска люлка.

На 6 май от 11:30 ч. по случай празника АЕК „Етър” ще поздрави гостите на комплекса с богата фолклорна програма. Посетителите ще могат да наблюдават месенето на обреден хляб и да опитат прясно сирене.

Ще се открие тематична изложба „Гергьовска обредност” с автор Илия Вълев, уредник в музея, която ще представи характерните обичаи и обреди за този ден.


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


 

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!