Днес » Събития

Пъстро настроение и пъстра трапеза в село Джулюница

публикувано от:  на юли 19, 2012 няма коментари
Пъстро настроение и пъстра трапеза в село Джулюница

Пъстро настроение и пъстра трапеза в село Джулюница

Още Цоню Калчев, автор на стихотворението „Сладкопойна чучулига“, по чийто текст е създадена и едноименната песен, описва в него село Джулюница, а на 22 юли 2012 г. село Джулюница ще бъде „нарисувано“ от вкусни гозби и … най-пъстрата трапеза, за да създадат вкусно и пъстро лятно настроение.

За четвърта поредна година китното селце Джулюница ще посрещне най-пъстрата трапеза от вкусовете и ароматите на традиционните български гозби на 22-ри юли, неделя, когато десетки участници от родното място на прочутия български спортист Калоян Махлянов и околните селища отново ще подредят кулинарни специалитети, за да демонстрират богатството на националната ни кухня.
Шеф Пеньо Иванов, организатор на единствения пътуващ кулинарен фестивал „Пъстра трапеза” и журито, отново ще имат трудната задача да оценят най-оригиналните, вкусни и отлично приготвени ястия. Очаква се отново щандове да подредят домакините, участниците от Лясковец и селата Добри Дял, Драгижево, Бряговица, Мерданя и много други.
В унисон с горещите летни дни е менюто, което ще приговят учениците от региона на професионалната кухня на шеф Иванов. А то включва: „Бирено мезе”, което се приготвя от стар хляб, олио и шарена сол, традиционната шкембе чорба, салатата със звучното име „Дан Колов” от патладжани, червени чушки, лук, чесън, домати и сирене, и „Пълнени чушки”.
Всички гости и участници на фестивала в Джулюница ще могат да видят и как работи шеф Иванов на новата си професионална количка, предоставена любезно от фирма „АБ Терм” като едно прекрасно допълнение към професионалната кухня, на която той приготвя запазената си марка по време на фестивалите – ароматен зрял боб.


Статията е прочетена 1 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


 

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!