здраве

Ето стъпките да подобрите здравето си.

  • Положително мислене

Гледайте на живота позитивно. Нещата са такива, каквито са, ние им придаваме отрицателен или положителен вид. С това не променяме нещата, те продължават да са това, което са, но с нашето отношение към тях ги караме да работят „против“ или „за нас“. Ако искаме да имаме добро здраве, просто трябва да вярваме, че можем да го постигнем.

  • Положителни действия

Положителното мислене е хубаво начало, но за да работи ефективно, трябва да го подкрепим и с положителни действия. Примерно, ако смятаме, че ако се храним здравословно, ще  достигнем добро здраве, трябва и наистина да се храним здравословно.

  • Реализъм

 Ако мислим положително и действаме положително, може да се главозамаем, че проблемите сто процента ще са далеч от нас. Ако имаме проблем със здравето, не  трябва просто да продължаваме да мислим позитивно, но и да се опитаме да го разрешим, докато продължаваме да мислим позитивно.
Примерно се появи някаква болежка. Не е нужно да се паникьосваме, нито пък да не и обръщаме внимание, просто трябва да отидем на лекар и той да прецени на какво се дължи болката.

 

  • Положително вслушване

Ако лекарят каже, че здравето ни е разклатено в момента, затова трябва да предприемем еди какви си действия, това, което трябва да чуем е какви действия трябва да предприемем, а не че здравето ни е разклатено.

 

  • Положително изпълнение

Ако лекарят ни каже, че трябва да направим определени неща за да подобрим здравето си, а за симптомите изписва лекарства,  това  не означава, че като изпием лекарствата ще възстановим здравето си, а че трябва да правим онези определени неща, едновременно с тях да пием лекарствата.
След като проблема отшуми, не трябва да забравяме случилото се, нито пък да го помним като лош спомен. Това, което трябва да правим със случката е да я имаме за положителен опит за да не ни се случва повече.

 

  • Постоянство

 За да бъде човек с добро здраве  се иска постоянство. Няма никаква полза, ако един ден живее здравословно, а през следващите живее по обратния начин.

 

  • Търпение

Разбира се е трудно да се придобият здравословни  навици. Лошите пък е много лесно да се научат, затова човек трябва да има търпение и с постоянство да се приучи към здравословен начин на живот.

 

  • Надежда

Отчаянието няма никакво място в здравословния начин на живот. Ако човек е постоянен и търпелив, добрите резултати няма да закъснеят. Надеждата е позитивна сила, която приближава към доброто здраве, а отчаянието дърпа назад.

  • Малки стъпки

Големи постижения рядко могат да се достигнат наведнъж, затова ежедневно с малки стъпки, но постоянно, се приближавайте към доброто здраве.

  • Осъзнаване

И не на последно място, а в основата на всичко това, трябва да стои осъзнаване от ползата на здравословния начин на живот.  Осъзнаването е вътрешна мотивация, която ще е опора  в новия здравословен начин на живот и радостта от доброто здраве.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!