Тайни » Астро

Лунни биоритми

публикувано от:  на септември 5, 2012 няма коментари

Месечният ритъм се определя от смяната на лунните фази:

Новолуние – през тази фаза биоритмите намаляват. Тези, които са родени на новолуние ще усетят най-силно неговото влияние. То се свързва с въздействието върху човешката психика.

Растяща Луна – фазата между Новолунието и Пълнолунието. Това са дните, когато биоритмите ни нарастват. Физическата ни активност се увеличава. Променя се водният баланс в организма.

Пълнолуние – противостоенето на Луната спрямо Слънцето. Хора, родени при Пълнолуние ще се влияят силно от тази фаза. Биоритмите са в своя апогей. Физическата активност достига максимума. До известна степен ,емоциите са потиснати. Не се препоръчват хирургически операции през дните около Пълнолунието. Тогава кръвотечението е обилно. Тази фаза играе положителна роля при зачеване. При Пълнолуние се усвояват най-добре течностите,както и лекарствата. Смъртността,свързана със сърдечно-съдовите заболявания е снижена.Отрицателната му страна е,че се повишават случаите на самоубийства и отравяния.

Намаляваща Луна – фазата от Пълнолуние до Новолуние. Започва намаляването на биоритмите, както и на физическата активност на организма.

Според фазите на луната се определят лунните биоритми.

Всички биоритми

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!
==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


Свързани статии:

  1. Биоритми – видове цикли | Тайните

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!