протяганеХората са набедили протягането като знак за ленивост. А всъщност освен, че е много приятно е и полезно.  Когато ми показваха упражнения от йога разтягане ми напомняха на нещо и една сутрин, когато се протягах осъзнах, че правя несъзнателно точно същите движения.

Удивително! Ние знаем повече от колкото си мислим, че знаем. Изведнъж осъзнах, че искам да правя гимнастика и единствено мисълта, че гимнастиката е досадно задължение ми пречеше да я правя. И така спонтанно след като се протегна, минавам на малко по динамични и вече волеви упражнения, но само докато ми носят удоволствие. Умората пък е признак, че си на ръба на полезното. Спира се малко след като се усети тази граница.

Колко ли много хора пропускат това полезно и приятно изживяване сутрин само защото си мислят, че е досадно . А и като стават стресирани от звъна на будилника, вече всичко ще е насила. Решението е да се навие часовника да звъни малко по-рано от необходимото, за да се протягате в леглото. А дори понякога е достатъчно да си „поръчате“ да се събудите в определен час. ДА, и това можем. Имаме си вътрешен часовник, който е феноменално точен.

И сега още малко за протягането. При извършване на тези разтегливи движения, физически се получава раздвижване на кръвта. На по-фино ниво обаче се получава раздвижване на жизнената енергия. По-приятно от това е само сутрешното гушкане с любимия човек. Взаимно протягайки се двамата не само раздвижват собствената си енергия, но и обменят своите енергии.

Най-сладкото е протягането след спокоен сън. Вижте съвети как да имате спокоен сън и сладки сънища.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!