След студената и продължителна зима, когато слънчевите часове са малко и организмът ни се адаптира с мрачното време, раздразнителността ни намалява, а в началото на пролетта чувствителността ни отново се изостря, водейки до така наречената’’пролетна умора’’. Често описвани признаци са постоянната отпадналост, главоболие, безсъние, липсата на апетити загуба на чувството за хумор. Според изследвания пролетта е сезонът на най-сериозните депресии. И аз нямам точно обяснение, как човек може внезапно да изпадне в състояние на лошо настроение, но мога да предложа следните съвети за това как да се преборим с пролетната умора:

Единствените изпитани антидепресанти, които препоръчвам са spring-flowersшоколада и сладоледа.

Нещата с които мога да се съглася като лекарска препоръка са допълнителният прием на витамини от групата В, вит С и D, както и магнезий и считам за абсолютно ненужно прибягването до антидепресанти и транквиланти!

Излишно е да споменавам здравословното хранене, защото то е препоръчително не само в случаи на нужда от организма, а по всяко време.

Слушайте зареждаща ви музика, отворете прозореца, прочетете любими неща, правете любов, изберете си парфюм, който ви създава настроение.

Сменете гардеробът си, изберете си дрехи с по-свежи и ведри цветове.

spring460-copy-21И най-важното е да усетите посланието на пролетта , отдавайки се на пълноценни почивки, за да се насладите на всичката възраждаща се красота, правейки продължителни разходки!

Десислава Кънчева

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!