Някои животни,предмети,цветове форми цифри и думи носят символично значение. Символиката е навсякъде край нас. Дните и нощите ни са изпълнени със знаци, които ако можем да прочетем ще ни отведат в правилната посока.
Отговорите, аз ги наричам така. Винаги когато се попитам защо, къде кога….въпроси на които уж няма логичен отговор, скоро след това по някъкъв начин отговора се появява.
Понякога е реплика на непознат, друг път е изречение в книга….или дори неправилно прочетен надпис на табела……ГРЕШКАТА е вярна!
Понякога казвам нещо на децата си и във същия момент някой ме пита, а ти направи ли това?
Предмети със символично значеине има много.Във различните цивилизации философии, религии и митологии един и същт предмет носи различно значение. Но има и индивидуални символи. Всеки човек има собствени възприятия и може да види символ, там където за други това нищо не говори.
За мен знака на ин и ян е определящт в живота ми. Хармонията между черното и бялото, тъмнината и светлината, доброто и злото…..винаги съм  била изправена пред Дилема, но затварям очи и Отговора-внезапен, нелогичен, дори невъзможен….се явява и ако го приема, поемам в правилната посока….
Всчки имаме възприятия за “ невидимото „, но при някои са си по рождение по изострени, други с усилие и постояннство ги развиват.
Това което се нарича дарба, на всеки човек е дадено поле /канал, част/ от необозримото познание в което да бъде по добър от другите. непосилно е за една личност да умее и знае всичко.
Он ранно детство усещам неща които другите не виждат, това ме плашеше. По късно се почувствах и виновна за това,че съм имала знак за нещо и не съм педотвратила едно голямо нещастие.
Чудех се аз ли предизвиквам нещата или само ги предсказвам.
После осъзнах, че и двете неща са възможни. Това, че „виждах“ предстоящи събития не ме правеше виждаща.
За да започнеш да виждаш…трябва да се спреш, да си поемеш дъх, да затвориш очи и да се вгледаш.
След първия проблясък нещата стават все по- ясни, разбираеми и разгадаеми. Започваш да ги усещаш и накрая се сливаш с тях. Както с четенето на книга. Първо разпознаваш буквите, после ги свързваш в срички и думи. Вълнуващо откриваш вълшебството на говорещите изречения и накрая се потапяш в невероятната история, която за неможещия да чете е само купчина бели листи изписани с неразбираеми знаци.

Й. Богомилова,  05 септември, 2007 11:25:45

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!