здравословно храненеТук няма да описвам кои храни са полезни и кои не. Има предостатъчно информация за това. Освен това за едни хора един хранителен режим е добър, за други друг. Има други универсални неща, които правят храненето правилно. Те не са тайна, а неща които се знаят от всички. Но най-очевидните неща, често са най-голямата тайна.
Става дума за осъзнатото хранене. Храненето е много пластов процес.

  • Първо е физическото напълване на празнината в стомаха.
  • Следва тази празнина да се запълни с питателна храна.
  • Храната трябва да е пълноценна и вкусна. Направена от естествени продукти. Разликата между органичната и химично създадения й еквивалент е липсата на една невидима съставка. Жизнената вибрация на естествените продукти. А тази малка, невидима разлика е много съществена за здравето.
  • Когато човек е заситил глада си и се е нахранил здравословно, вече идва творческия момент. Той твори от храната произведения на изкуството. Започва да храни и очите си. А очите най-трудно се засищат.
  •   На пето но не и на последно място е Благословията на храната.

Ако не сте от хората, които благодарят или благославят храната по някакъв начин поне сте виждали по филмите, че други го правят. Това не е религиозен ритуал.
Това е последното ниво на осъзнатото хранене. На всеки етап има някакво осъзнаване на процеса на приемане на храната, което повишава нейното качество.
Благодарността към храната е мощно средство да повиши качеството на нахранване, дори ако някое от предишните нива липсват или не са на ниво.
Благодарността към всяко нещо е влизане в хармония на най-фини нива. Така е с храната, едно от важните неща за нашето съществуване.
Тя ни зарежда със сили за да живеем, наред с другите няколко зареждащи дейности.
В днешното забързано време, често „на крак“ е трудно да се храни човек осъзнато. Храненето е някъде на първо и второ ниво и то доста некачествено. За забавление се прибягва към точка четвърта, но гладът си остава. Чувството за умора и безсилие и дори здравословни проблеми се увеличават.

Сега, когато знаете тайната, остава да я осъзнаете и да се нахраните за първи път „до насита“. Преяждането всъщност е заради неутолимото чувство на глад, причинено от непълноценно хранене.
Здраво-словен… Колкото и да е странно в началото е словото.
Приятен апетит!

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!