Цветята са пазачи на нашето щастие. А от в периода 10 – 14 май 2012 г. цветни мигове са се пренесли в Grand Mall – Варна на изложението Grand Флора 2012 г., където още на самия вход те омайва аромата на кралицата на цветята. Ето какво разказа Вили Йорданова за приказността на розите в интервю за www.utro.bg:

Разкажете повече за себе си:

  • Аз съм Вили Йорданова, оранжериите ни са в село Бенковски на 17 км от Варна. Занимаваме се предимно с производство на рози за контейнерни щамови дървета и рязан цвят, а покрай тях сеем малко петуния, азалия. Работата не е лесна, обемиста е и се полагат много грижи.

А освен изредените цветя виждам, че предлагате и ангелски очи – какво представляват те?

  • Ангелските очи са мини мушкато. Много хора го бъркат с индришето. То е многогодишно растение, цъфти цяло лято, обича много слънце и вода.

Какво означават цветята за вас – по-специално розата?

  • Розата е първо най-красивото цвете и второ е цвете за заети хора, защото една роза иска по-малко грижи – след като я полееш, дори да те няма после 10 дни в къщи, няма да се налага да занимаваш някой друг да я полива. Розата си пуска корени дълбоко в земята, където винаги има влага и успява да се съхрани без човешка намеса за около 10-15 дни. Освен това създава много настроение и за някои отглеждането им се превръща и в хоби – имам клиенти, които вече имат по около десетина рози и казват, че първото нещо, което правят сутрин е да се погрижат за тях.

Тъй като гледате различни цветя, мислите ли, че всяко едно цвете носи на човек различно усещане?

  • Всички цветя са красиви – няма лошо цвете, просто всеки има различни предпочитания, като най-предпочитана е розата.

К. Герчева, Май 2012

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 858 пъти