Фестивал на здравето и красотата - Варна
Фестивал на здравето и красотата - Варна

Над 40 български и чуждестранни компании взеха участие във Фестивала на Здравето и красотата, който се състоя от 10 до 13 май в търговско – развлекателен център Мол Варна и на който www.utro.bg беше партньор. За първи път в морския град беше организирано специализирано изложение с представяне на най-актуалните продукти от областта на козметиката, производството и търговията на органични, био продукти и храни.

Сред най-коментираните и търсени продукти на фестивала се отличи зеолита, представляващ минерала Клиноптилолит, който се добива от Родопите, на чиято територия се намира най-чистото и най-богато находище в света на зеолит. Едно от уникалните свойства на този минерал е, че преструктурира и йонизира водата по естествен начин, така че нейната употреба да подпомага храносмилането, отделянето на токсините, неутрализирането на свободните радикали и намаляването на нивото на общия холестерол в човешкия организъм.

Хляб от лимец
Хляб от лимец

С голям интерес беше прието и присъствието на различните видове здравословен хляб и най-вече представянето на хляба от древната пшеница – лимец. Според диетолози редовната употребата на хляб от лимец има чудодейно въздействие върху имунната системата, регулира теглото, прочиства тялото и дори има антиканцерогененно действие.

100-процентов натурален балсам, приготвен от златен корен от Урал, се превърна в безспорен хит за по-зрялата част от гостите на изложението в Мол Варна. Специалното масло се ползва с голяма популярност почти десетилетие на руския пазар и има доказани имуностимулиращи, антивъзпалителни и укрепващи действия върху кожата, косата, стомаха и белите дробове.

По време на всеки един от четирите дни на фестивала съпътстващата програма на събитието включваше разнообразни лекции и демонстрации на тема здравословно хранене, личностна мотивация, биорезонансна диагностика, безлекарствена терапия, астрология и други. С голям интерес от аудиторията беше посрещнато представянето на диетоложката д-р Людмила Емилова с темата за принципите на здравословното хранене. Най-атрактивни за публиката в търговския център бяха срещите с психолога Еленко Ангелов и неговите любопитни рецепти за лично щастие и овладяване на силата на мисълта. Проблемите при храненето на учениците, актуалните хранителни дефицити и добавките бяха акцентите в представянето на д-р Дарина Найденова, специалист по хранене и диететика и главен асистент в Медицинския университет във Варна. На един от най-коментираните и търсени продукти на изложението – хляб от лимец, беше посветена лекцията на д-р Таня Грандева, а ценни съвети за здравословно готвене представи Елена Терзиева, управляващ директор на сайта zdravosloven.com.

Фестивал на здравето и красотата се реализира със съдействието на Мирта Медикус, организатори на популярното национално изложение „Алея на здравето”. Събитието беше подкрепено от Регионална Здравна Инспекция – Варна, която представи някои от най-актуалните си кампании – против тютюнопушене, употреба на психотропни вещества и с цел ограничаване на консумацията на сол, по инициатива на програми на Министерство на здравеопазването.

Посетителите на изложението участваха в специална томбола с над 50 награди, сред които и цялостни възстановителни терапии с масло от водорасли, абонаментни карти за специализирани спортни и тренажорни програми.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 337 пъти