Чипс на шишче е интересен начин на поднасяне на пържени картофи. Така поднесените картофи са оригинална и атрактивна гарнитура.
Приготвят се лесно:

Избират се пресни картофи с продълговата форма. Внимателно се вкарва шишче през средата, надлъжно. С нож се нанася леко диагонален прорез в единия край и се продължава да се реже непрекъснато, на еднакво разстояние около 4 мм или по-малко за по-сръчните. Ножа се опира в средата на шишчето и то служи за ограничител. Така ножа се плъзга равномерно до другия край на картофа. След това внимателно, получената спирала се разтегля в двете страни, на разстояние по избор. Пържи се във фритюрник или със с голямо количество сгорещено олио.

Приятен апетит с чипс на шишчета!
Й. Богомилова ©

За любителите на интересно поднесения чипс ето и идея за рози от картофи

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 483 пъти