Необходими продукти:

  • 1 патладжан;
  • 1 домат;
  • магданоз;
  • 1 супена лъжица брашно;
  • сол на вкус;
  • 1 чаена лъжичка захар;
  • черен пипер;
  • олио.

Начин на приготвяне:

Патладжана се нарязва на кръгчета, които се оставят да престоят във вода, докато водата потъмнее. След което се запържват в олио, за да омекнат.

В тенджера сипваме вода, настъргваме домата на ренде и го прибавяме към водата. Към тях прибавяме брашното, магданоза, сол, черен пипер и олио. Разбъркваме и оставяме да заври. Когато заври добавяме патладжана, който може да се остави така както е на кръгчета или да се нареже на кубчета. Оставяме да поври още 10-15 минути.

Приятен апетит!

К. Герчева, Септември 2013

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 178 пъти