Лесен кебап със зеленчуци
Необходими продукти:
- пилешко месо – 500 гр. плешка (за любителите на телешко месо – може и с такова);
- домати – 3 броя;
- моркови – 2 броя;
- картофи – 3-4 броя;
- грах;
- олио – 4-5 с.л.;
- лук – 2 глави;
- чесън – 4-5 скилидки;
- червен пипер;
- сол;
- чубрица;
- магданоз.
Начин на приготвяне:
Почистваме лука, морковите и картофите. Нарязваме лука на филийки, а останалите зеленчуци на кубчета. Доматите настъргване на едро ренде.
Нарязваме пилешкото месо на кубчета и ги поставяме на дъното на тенджера под налягане. Отгоре сипваме всички зеленчуци. Добавяме настърганите домати и скилидките чесън (цели). Поливаме с 4-5 с.л. олио. Добавяме сол, черен пипер и чубрица на вкус. Заливаме с 1 ч.ч. топла вода и кипваме.
Когато кипне намаляваме силата на огъня е задушаваме ястието около 30 минути на умерен огън. Сваляме тенджерата от котлона, изчакваме да се охлади, сваляме капака и поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.
К. Герчева, Октомври 2013
Статията е прочетена 140 пъти
Вашият коментар