Боб по манастирски
Необходими продукти:
- зрял боб – 200 г;
- лук – 2 глави;
- моркови – 2 броя;
- чушки – 2 броя;
- джоджен;
- олио – 4 с.л.;
- шарена сол – на вкус;
- сол – на вкус;
- домати – 1 стерилизиран за запръжката;
- олио – 2 с.л. за запръжката;
- брашно – 1 с.л. за запръжката;
- червен пипер – 1/4 ч.л. за запръжката.
Приготвяне:
Предварително сложете боба в хладка вода да престои около 10 часа.
След което в тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност.
Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути и е готово за сервиране.
Статията е прочетена 208 пъти
Вашият коментар