Боб по манастирски
Боб по манастирски

Необходими продукти:

  • зрял боб – 200 г;
  • лук – 2 глави;
  • моркови – 2 броя;
  • чушки – 2 броя;
  • джоджен;
  • олио – 4 с.л.;
  • шарена сол – на вкус;
  • сол – на вкус;
  • домати – 1 стерилизиран за запръжката;
  • олио – 2 с.л. за запръжката;
  • брашно – 1 с.л. за запръжката;
  • червен пипер – 1/4 ч.л. за запръжката.

Приготвяне:

Предварително сложете боба в хладка вода да престои около 10 часа.

След което в тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност.

Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути и е готово за сервиране.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 208 пъти