Крем от тиква
Тиквата е нещо толкова обикновено, че често се пренебрегва . Няма особено разнообразие в ястията от тиква. Ето идея за елегантен десерт от тиква:
От сварена тиква се прави пюре. Подправя се със захар според предпочитанията, може да се добави ванилия или канела. Добавя се разтворен желатин. Отделно се прави бял /светъл/крем от желирано прясно мляко и малко от тиквата. Може да се добави и сметана за разкош. Подправките са пак на вкус захар, ванилия, кокосови стърготини. Прави се и разтопен карамел и се реди в чаша от светлия крем, тиквения крем и се залива с карамел. Охлажда се в хладилника докато се стегне. Слоевете може да са с резки граници или преливащи хаотично или пък в някакви преливания, всичко зависи от Вас. При поднасянето се слагат ядки според предпочитанията. Може да се украси и със сметана. Няма точни дози за продуктите, прави се според вкуса и потребността от калоричност и няма как да се сбърка.
Й. Богомилова
Статията е прочетена 188 пъти
Вашият коментар