Маслинова паста
Маслиновата паста е много вкусно предястие, с което могат да се намажат препечени филийки или да послужи като плънка за различни видове зеленчуци.
Маслиновата паста може да се съхранява в бурканче в хладилник в продължение на 2 месеца.
Необходими продукти:
- 200 грама маслини без костилки;
- 2 скилидки чесън;
- 4 супени лъжици зехтин;
- сол и черен пипер на вкус (ако маслините са прекалено солени по-добре не добавяйте още сол).
Маслините и скилидките чесън се нарязват на ситно, към тях се добавя зехтинът и се смила на дребно с пасатор. Добавят се сол и черен пипер на вкус.
Приятен апетит!
К. Герчева, Октомври 2013
Статията е прочетена 414 пъти
Вашият коментар