Докато не остане, не достига… и това си е. Ако направим уж точно плънката с ориз за пиперките, все се оказва, че не достига. Затова е хубаво да имаме повечко плънка, все ще се използва за нещо.

Ето идеи за оползотворяване на ориз:

пълнен патдладжан с ориз пълнен патдладжан с ориз пълнен патдладжан с ориз

Нарязва се на широки шайби патладжан и се изрязва само кората. Вътрешността се използва за друго, а леко запържената кора се пълни с ориза и се запича заедно с пиперките на фурна.

И още начини за използване на плънка от ориз:

Портокалови кюфтенца – Arancine – не се правят от портокали, вижте защо се казват така.

Ориз може да се добави и към картофени кюфтета.

Ризото в авокадо

Пълнени тиквички

Постна мусака

Ориз може да се добави и към задушен спанак

Още идеи за ефективно използване на продукти, които ще ви помогнат да не се притеснявате, че ще ви остане нещо излишно. Докато не остане, не достига…

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 124 пъти