битка с лепкави етикети

Често ни се налага да се борим с лепкави етикети. Когато вече са си свършили работата и са ненужни, понякога етикетите се превръщат в досадна и загрозяваща вещите гледка. И така как да се справим в битката с лепкавите етикети и следите от тях.

Не всички етикети са еднакви, тоест лепилото с което се залепват е на различна основа. Някои етикети е достатъчно да накиснем с вода и сами се отлепят без да оставят следи, но  други са упорити. Следите от лепило се премахват по метода „проба-грешка“. Ако с препарат за миене, течен или гранулиран не искат да се премахват, опитайте с ацетон, спирт и ако и това не помогне опитайте с олио.  Като дете се учудих, че с олио може да се почиства. Веднъж разлях случайно олио и докато го забърсвах, видях че то почисти и упорито лепкаво петно на печката. След като бях приятно озадачена, реших да опитам с едни шишета, които бяха загрозени от неподатливи на нищо друго следи от етикети. И чудо! Ново-откритието ми помогна.

Току що прочетох, че за отлепване на упорити етикети помага и загряването им със сешоар. Още не съм опитала, но ако се сблъскам отново с упорит етикет, ще пробвам.

 

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 261 пъти