Възползвайте се от тези съвети за чиста кожа, предоставени от Сюзън Киминели - дерматоложката на Синди Крауфорд и Кейт Мос
Възползвайте се от тези съвети за чиста кожа, предоставени от Сюзън Киминели – дерматоложката на Синди Крауфорд и Кейт Мос

Дерматоложката на Синди Крауфорд и Кейт Мос Сюзън Киминели даде няколко потребни съвета за чиста кожата пред „Harper’s Bazaar“.

1. Зарежете чипсовете

Сюзън Киминели  казва, че всички вредни, пълни с ГМО продукти могат да причинят възпаление на кожата и заболявания като розацея, артрит и др. Тя препоръчва да ядем ябълки, круши и водорасли. Водораслите са средство за борба срещу зачервяванията по кожата и пъпките.

2. Почиствайте внимателно лицето преди да си легнете

Използвайте различни гелове за почистване. Мийте лицето с топла вода и сапун, после изплаквайте със студена вода.

3. Сменяйте калъфката на възглавницата често

Според дерматоложката калъфката на възглавницата върху, която спите е препоръчително да се пере на всеки 2 дена.

4. Избягвайте кремове с пигменти

Сюзън е категорична в мнението си за тях: „Против тях съм. Мисля, че кожата абсорбира пигментите, което не е добре за тялото. Черният дроб е достатъчно натоварен от токсините, които поемате чрез дишането и храната“.

5. Отървете се от пъпките с помощта на билки

За да премахнете всякакви замърсявания по кожата, почистете дълбоко лицето като използвате парна баня с розмарин, мащерка и риган. Според експертката една от най-често срещаните причини за поява на пъпки е задръстване на червата. Затова предлага да се пият билкови чайове за прочистване.

Надяваме се тези 5 съвета за чиста кожа, които експертите в лицето на Сюзън Киминели ни дават да са ви полезни, и да имате по-добър и свеж вид.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 230 пъти