На вечеря избягвайте салати, богати на дресинг
На вечеря избягвайте салати, богати на дресинг

Често, когато сами приготвяме вечерята си у дома използваме каквото намерим, каквото ни се яде или се стараем храната да отговаря на хранителния ни режим. Но през лятото едва ли спазваме графика си да вечеряме у дома? Колко често вечеряме вкъщи? Не се случва често.

Понеже е малко трудно да спазвате диетата си, когато вечеряте навън има няколко сериозни неща, които трябва да се постараете да избягвате.

Салати с богат дресинг

Всъщност не салатите трябва да избягвате, а дресинга. Това че някъде поръчвате салата, която ви е позната, не означава, че съставките в дресинга ще бъдат същите. Въпреки, че са изкусителни салатните сосове са най-богати на скрити калории, а всички си мислим, че това е просто салата. Не трябва да обръщате гръб на салатата, но изберете такава, която може да овкусите с лимон, зехтин или балсамико. Така ще постигнете хубав вкус, без да рискувате.

Всичко хрупкаво

Каквото и да пише в менюто, всичко, което е хрупкаво, всъщност е пържено или с галета/брашно. Това не е правилния начин на приготвяне просто, защото въпреки че хапвате месо, когато то е пържено вреди повече, отколкото да помага. Думите, които трябва да търсите са варено, задушено, на грил.

Хлебчетата

Със сигурност, когато се храните в някой ресторант си поръчвате хляб или пърленки. Но колкото и хубаво да звучи, те вредят! Все пак те си остават хляб, който се стараете да не ядете. И както най-често се случва хлебчетата идват първи и започваме да си отчупваме парченца още преди да дойде основното ядене като рискуваме да се натъпчем с въглехидрати. За да сте сигурни, че няма да се случи, помолете да ви донесат хляба заедно с храната.

Коктейлите

Те са ни любими. Но, за жалост са пълни със захар, което ги прави максимално неподходящи за консумиране по време на диета. И алкохолът! Пийнете чаша бяло вино или розе – много подходящи са за лятото, а и ще ограничите приема на излишни калории.

Другата храна на масата

Често се изкушаваме да хапнем от това, което другите са си поръчали. Все пак нали чуждото е най-хубаво. Но ако твърдо се придържате към здравословното хранене или искате да свалите излишните килограми, не гледайте какво си поръчват другите, защото може и да сте си преценили вашата поръчка според предпочитанията си, но компанията ви надали се е съобразила с вас.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 160 пъти