Консумирайте плодове тридесет минути преди или след ядене.
Консумирайте плодове тридесет минути преди или след ядене.

Някои неща не действат добре на организма, ако ги правим веднага след ядене. Кои неща са вредни и какво е мнението на учените за тях? Ето един списък със седем неща, които вредят след хранене, и които е хубаво да спазвате:

  • Не се хранете набързо! Забравете всички заведения за бързо хранене и този вреден навик. Бързото хранене е нездравословно, така не може добре да се сдъвче храната, често се приема гореща, което е нездравословно, а така също и ходенето веднага след ядене забавя храносмилането.
  • Не приемайте плодове след хранене. Приемането на плодове след хранене оказва вредно влияние и раздува стомаха, а оказва влияние на нормалния храносмилателен процес. Хубаво е да приемате плодовете с половинчасова разлика – тридесет минути преди или след хранене.
  • Ако сте решили да се храните с колан на талията, след като свършите не го разкопчавайте. Ако разкопчаете колана, храна ще падне надолу и по този начин ще се наруши храносмилането.
  • Не пушете след ядене! Вероятно много пушачи ще бъдат недоволни, но пушенето след хранене е вредно. Една изпушена цигара след храна е равносилна на 10 изпушени цигари.
  • Не се къпете след ядене. Според учените това е противопоказно, защото къпането причинява повече приток на кръв към крайниците, което съответно ще лиши от кръв стомаха.
  • Не се препоръчва да пиете чай след ядене. В чаените листа се съдържа огромно количество киселина, която пречи на преработването на получения с храната протеин.
  • След ядене на много хора им се приспива, но това също така е вредно. Ще бъдете застрашени от стомашна инфекция или гастрит ако решите да поспите след ядене.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 158 пъти