Стил » декорация ястия, рецепти, Стил на хранене

Откриха идеалното съотношение между ягоди и сметана

публикувано от:  на юли 19, 2015 няма коментари
Откриха идеалното съотношение между ягоди и сметана

Откриха идеалното съотношение между ягоди и сметана

„Дейли телеграф“ съобщи, че идеалното съотношение между ягоди и сметана е 70 към 30 процента според британски учени.

Това прави приблизително една лъжица сметана –  готварска или неразбита и две средно големи ягоди.

Препоръчително е десертът да се консумира до две минути и 50 секунди от приготвянето. В противен случай, ягодите омекват, а сметаната подгизва.

Въпреки, че сметаната засилва вкуса на ягодите, те се свиват. Малко преди третата минута със скорост 1 процент на 30 секунди процесът на свиване започва.

Д-р Стюарт Фаримонд казва: „Най-изненадващото откритие е, че ягодите се смаляват от сметаната. Това показва, че сметаната не прониква значимо в плодовете, както и че има ясно движение на течността от ягодите навън към сметаната чрез осмоза. Получената в резултат оцветена в червено сметана съдържа ягодови молекули, които още повече допринасят за удоволствието“.

Ако съотношението се промени например на  60 процента ягоди и 40 процента сметана, то сладостта и ароматът не са задоволителни, а при съотношение на 80:20 ягодите започват да киселеят.

Кулинарната комбинация ягоди със сметана възниква още по времето на Хенри Осми. Въпреки, че комбинацията била необичайна, а сметаната се е смятала за „селска храна“, това бил десерт само за привилегированите.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 212 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети:

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!



Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!