Стил » Здравето, Стил на хранене

Пица … във фунийка

публикувано от:  на март 4, 2010 няма коментари

А група от италиански инвеститори и изобретатели измислили една ултрамодерна храна наречена пица конус. Пица конус е точно това, както и  звучи: конуси, изработени от тесто за пица, пълнени с  сирене, плънка и сос за пица.  Яде  се в движение, като конус сладолед.   хлебни изделия „Тейлър“ , основана през 1913 г.  са подписали споразумение с Hilton Head, SC-базирани Пино Gelato да бъде единственият производител на конуса за САЩ.
източник: http://www.konopizza.com/

Тестените изделия като пица по принцип не са много здравословна храта, а храненето на крак, каквото дава възможност новата форма на пица още повече отдалечава от здравословното хранене.
Вярно е че е нов, оригинален начин на консумиране. Но на традиционата пица поне докато се храниш с нея може да се насладиш и с очите на колоритните й цветове и да се храниш бавно парченце по парченце. С иновацията вече може да бързаш за някъде и пикантния вкус, уникалната форма и колорита на продуктите ще се изгубят някъде между другото.

И колебаейки се между За и Против новия продукт, няма защо да избираме. Той вече е факт. Когато се появи и България можем да го опитаме, но да не се пристрастяваме към него и когато го похапваме от време на време въпреки възможностите му да се храним в движение или пред телевизора, все пак да спрем за малко и да му се насладим със всичките си сетива.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 617 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети: ,

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!