Подходящата шапка може да ви накара да изглеждате неотразима
Подходящата шапка може да ви накара да изглеждате неотразима

Освен да предпазва от студ и слънце, шапката е елегантен аксесоар, подходящ за всеки. Шапките могат да преобразят всяка дреха в нещо по-интересно и елегантно, но затова пък трябва да бъдат подбрани с вкус. Това са някои от на-подходящите шапки за носене:

Федора

Противно на общото мислене този тип шапка е толкова подходяща за жените, колкото и за мъжете. Още повече, че напоследък тя е хит сред женската аудитория. За цялостен завършек тази мека шапка може да се комбинира с облекла в небрежно-елегантен стил и вечно стилните обувки с равни подметки или платформа. Без значение дали шапката е сламена или направена от плат, с нея ще оберете овациите. Колкото до цветовете, няма да сгрешите ако заложите на пастелните тонове.

С широка периферия

Този тип шапки често могат да се видят на плажа, но това не значи, че не можете да ги съчетаете с небрежни или елегантни тоалети  в ежедневието.  Съчетана правилно тази женствена и елегантна шапка, ще събуди завист и възхита сред приятелките ви. При нея няма ограничение в цветовете нито в материала използван за изработката, защото без значение какво изберете ще изглеждате изумително.

Клош

Тези красиви, наподобяващи камбана шапки станаха актуални с винтидж стила и изискаността си. Дали в изчистен вариант или декорирани с панделки,цветя и други украшения може да сте сигурни, че ще се превърнете в хит сред познатите си. Разнообразие има и в плата за изработката на шапката клош.

С козирка

Този модел шапка може да се съчетае и с по-елегантни дрехи от джинси и тениска. Разбира се, козирката трябва да бъде правилно избрана, за да се комбинира с друг тип дрехи, а не със спортно облекло, защото всичко друго би изглеждало абсурдно.

Съвети:

  • Подбирайте шапките си според формата на лицето си. При овално лице би ви отивал всякакъв модел. Ако имате сърцевидно лице, избирайте моделите с плоско дъно и тясна периферия. Ако лицето ви е кръгло, за вас е подходяща шапка с плоско дъно и широка периферия. При издължена форма на лицето е препоръчително плоското дъно и средна или тясна периферия.
  • Избирайте шапката според телосложението си. Ако сте с висок ръст, то най-подходяща би била шапка с плоско дъно и широка периферия, ако пък сте ниска подберете модел с тясна периферия и плоско дъно. Ако сте пълна изберете подходящ модел с високо дъно и широка периферия.
  • Винаги пробвайте шапката за да се уверите, че ви е по мярка. Ако не ви стане, по-добре не я купувайте.
  • Избирайте си шапка според случая и дрехите с които ще я носите. Съобразете се с стила и цвета за да има по-голям ефект.
  • Цветът на избраната от вас шапка трябва да отива с цвета на косата ви. Например ако сте червенокоса и по-мургава, яркосиня шапка далеч не е подходящ избор за вас.
  • Ако сте избрали шапка с по-широка периферия я комбинирайте с по-скромни аксесоари и пастелно червило за да не изглежда прекалено.
  • Ако шапката кара косата ви да се наелектризира, използвайте серум с антистатично действие и четка с естествен косъм.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 166 пъти