Стил » рецепти, Стил на хранене

Как да си направим барбекю

публикувано от:  на август 6, 2015 няма коментари
Как да си направим барбекю

Как да си направим барбекю

Вероятно всеки поне веднъж се е запитвал „Как да си направим барбекю?“ Днес ще ви дадем няколко съвети, за да може да се насладите на това удоволствие!

  • Лятото е най-подходящият сезон да си направим барбекю. Ако държите храната ви освен вкусна да бъде и полезна, се придържайте към основните правила. Ето няколко от тях:
  • След всяко ползване, трябва да почиствате скарата, за да не се появят микроби от наслаганата мазнина.
  • Преди да включите барбекюто си, в случай, че е на газ, не забравяйте да отворите капака.
  • Винаги трябва да има пожарогасител близо до мястото, където държите барбекюто.
  • Не носете широки дрехи, когато печете, защото можете да предизвикате пожар, ако по случайност се приближите твърде много.
  • За да предотвратите месото да залепне, предварително се погрижете да намажете скарата с мазнина. Растителната мазнина би била най-подходяща, но ако нямате такава под ръка може да използвате мазнината от бекон или сланина. Бъдете внимателни, когато нанасяте мазнината за да не предизвикате пожар.
  • За да не стане месото сухо като изгуби част от соковете си, при обръщането му не използвайте нож или вилица, а се подсигурете като си купите щипка за барбекю – има ги в изобилие.
  • Уверете се, че месото е добре размразено преди да го сложите да се пече, а ако не разполагате с време използвайте микровълнова печка. Най-подходящо за печене е месото със стайна температура.
  • За да стане по-добре, сложете месото няколко часа по-рано в марината. Така съставките ще проникнат хубаво в него и ще го направят по-хубаво на вкус.
  • Когато купувате или размразявате месо се погрижете да е далеч от зеленчуци, за да не попаднат соковете му в тях и да причинят отравяне. Същото правило е в сила и при печенето.
  • Уверете се, че знаете кога месото е изпечено, както трябва.  Когато е изложено на силен огън, то почернява, но това не значи, че е готово. Независимо от месото, направете дупка в средата и вижте цвета. Ако е розово, то трябва да престои още  върху скарата. Ако държите на специалния вид на месото и не искате да го дупчите, си купете специален термометър. Така със сигурност ще разберете, когато е готово.
  • Използвайте нашите съвети как да си направите барбекю и се насладете на храната, приготвена по този начин.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 256 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!



Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!