Стил » Здравето, продукти, рецепти, Стил на хранене

Как да подправим месото правилно

публикувано от:  на август 8, 2015 няма коментари
Правилно подправеното месо е по-хубаво и вкусно

Правилно подправеното месо е по-хубаво и вкусно

Много хора, които приготвят месо, не си задават въпроса „Как да подправим месото правилно?“. А това е важно, защото правилно подправеното и подготвено месо е много по-вкусно.

Най-важното в подготовката за правене на месото е неговото овкусяване, което гарантира по-наситения вкус.  Все пак е добре да не прекаляваме с подправките – не повече от три вида.

Черният пипер, червеният пипер, кърито и чилито са много подходящи за печено месо. А най-подходящите билки са: мащерка, розмарин, риган, чубрица и градински чай.

Колкото по-пресни са подправките, толкова по-наситен ще е ароматът, но това не означава да прекалявате с количеството. Например солта – прекомерното и използване може да навреди на аромата. За да не изгорят, слагайте подправките, когато видите, че месото е почти готово.

За завършек, намажете месото със зехтин. Освен за аромат, той ще предпази месото от изсъхване.

Вече знаете как да подправите месото правилно, така че ви пожелаваме Приятен апетит.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 276 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!



Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!