чорапи или чорапогашник

Отмине ли лятото, идва сезона на чорапи и чорапогащници. Тези женски аксесоари имат способността да са еднодневки. Но понякога дори един ден не могат да издържат и във важен момент пускат бримки.

Ето няколко трика, с които да решите временно или за по-дълго време проблема.

бримка на чорапа

  • Запечатайте края на бримката с лак за нокти, лак за коса или лепило.
  • Ако бримката е на по-видно място, огледайте се за аксесоар с който можете да я скриете, след като обезопасите бримката по горе посочения начин. За прикриване на бримка може да послужат панделки, ластици за коса с текстилни цветя, лек текстилен колан, ваденка,  цвете изрязано от ефектно тиксо, подходящо бижу, верижка или все нещо ще се намери в бездънната женска чанта. С помощта на панделка, лента, текстилен колан се завързва на крака мястото с бримката, допълнително може да се украси с дребно бижу или верижка. Най-лесно е с текстилните цветя, те лесно се поставят и стоят ефектно на всяко място от женското тяло.
  • Стикер с блестящи  лепящи камъчета в чантата може да ви послужи за безброй неща, едно от които е да прикриете внезапна бримка.
  • Някои дами си носят в чантата конец и игла. С тяхна помощ възможностите да се улови бримката и да се пришие върху нея нещо се увеличават.  По-практичните дами носят парченце от чорапогащник в същия цвят. Изнизвайки конец от парчето, зашиването става по-фино, понеже този конец е еластичен. Ако има и в малко пликче няколко мъниста, ефекта ще е супер. С налични конец, игла и панделка, най-добре от тюл, тя може да се пришие като вълничка, къдричка по дължината на бримката и да се получи интересен ефект.

Идеи за втория живот на чорапите и чорапогащниците:

Ако бримката на чорапогащника е върху пръстите на краката и е малка, тази част може да се отреже и да се зашие.  Ако повредата е по-голяма, се отрязва и чорапогащника се превръща в клин. Края се зашива внимателно с конец от същите чорапи. Може да се добави дантелка или мъниста за ефект.

Ако повредата на чорапогащника е по средата, а долната част е здрава, от нея се правят чифт чорапи, като се оформят по края, по горе споменатия начин. От долната част стават и чудесни терлички за по-топло в обувка или ботуш.

Фактически къси чорапки може да се направи от всяка час на чорапогащника, ако се обработят с  малко повече внимание.

От лентички изрязани от чорапите стават и хубави ластици за коса.

Както вече споменахме конците от чорапи стават идеално за ремонт на други чорапи и чорапогащници. Когато една бримка се обработи внимателно с такъв конец, и се добавят мъниста, панделки от тюл или цветя от тюл, чорапа или чорапогащника е спасен и освен това станал далеч по ефектен.

Освен това, ако има само по един здрав крачол на чорапогащника или чифта чорапи, той може да се комбинира с друг от същия цвят и вид.

И останалите части на скъсаните чорапогащници имат безброй приложения.

Идеи: Й. Богомилова

 

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 4 314 пъти