Помощ при избирането на цвят за косата
Помощ при избирането на цвят за косата

С тази наша статия и съветите в нея ще ви помогнем при избирането на цвят за вашата коса. Една на пръв поглед лесна задача, но ако не подходите правилно, ще останете разочаровани.

Промяната в цвета на косата е най-доброто решение, ако си решила, че ти трябва промяна във външния вид. Няма как да останеш незабелязана. Обаче трябва да си обмислила решението си добре, защото понякога не изглеждаш както си очаквала. За да предотвратиш нежелани проблеми, се довери на тези съвети как да изглеждаш красива:

Вземете предвид тена си

Това е най-важната предварителна мярка, с която трябва да се съобразиш. Поинтересувай се кои са подходящите тонове за теб – топлите или студените. Най-достъпният начин, с който да разбереш това е да доближиш едновременно сребърно и златно украшение до лицето си. Студените тонове са благоприятни за теб, ако среброто стои по-добре на кожата ти. В случай, че златото е по-подходящо, значи топлите тонове са идеални за теб.

Трудно е да поддържате цвета на косата!

Някои цветове са по-капризни и им трябва повече усърдие и финансови средства от други. Някои цветове при боядисването трудно се постигат у дома, а дори и да се получи, след това трябва тройно повече грижи, за да бъде косата ти жизнена и лъскава.

Подхранване и подготовка за новия цвят

Специалистите по темата съветват да подхранваш косата си с топли маски от природни масла, например кокосово, три дни преди процедурата, за да подсилиш и заздравиш косата си. Както знаем перхидролът обезсилва косъма много повече от останалите съставки. Затова ако имаш твърде слаба и рядка коса, русото не е за теб.

В случай, че искаш да преминеш от тъмните в светлите тонове  е задължително да се консултираш с професионалист. В домашни условия нямаш никакъв шанс да го постигнеш сама. В случаят е най-подходящо да преминеш бавно от тон в тон.

Съобрази се със характера си и това, което си

Неподходящо е за срамежлива жена, да избере поразително червен цвят. В нейният случай светло кестенявото би било много по-подходящ цвят. Не прекалявайте с експериментирането. То може да предизвика доста непредвидени ситуации.

Гримовете също са важни

Ако си избрала червено за косата си, то червилата от розовата гама или прасковеният руж не са подходящ избор. Тук можеш да нарушиш основните норми за смесване на цветовете. Преобладаващите цветове, които използвате ще ти покажат какво предпочиташ.

Надяваме се да сме ви помогнали при избирането на цвят за вашата коса, и ви пожелаваме успех с новата визия! 🙂

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 258 пъти