Ландшафт терапия за справяне с напрежението
Ландшафт терапия за справяне с напрежението

Днес ще ви разкажем за Ландшафт терапията, като начин за справяне с напрежението. Това е един лесен и приятен метод, който освен своите лечебни свойства ни доставя и удоволствие.

Забързаното ни ежедневие непрекъснато ни държи на щрек. Затова в последно време т. нар. ландшафт терапията стана невероятно актуална.  Благодарение на нея, редица болести вече имат лечение, а дихателната, сърдечно-съдовата и кръвоносната система се стимулират по-лесно. Храстите и дърветата имат свойството да отделят много полезни вещества – фитонциди, спиращи растежа на микробите, повишаващи трудоспособността. Освен това те притежават противовъзпалителни свойства и активизират обмяната на вещества.

Грижата за градината намаля нервното напрежение, премахва умората и регулира нарушения сън. Разходката близо до подходящи храсти и дървета повдига настроението и укрепва нервната система.

Хвойновите дървета насищат въздуха с полезни за тялото отрицателни йони, тополите зареждат с енергия. Брезите действат успокояващо, а плачещите върби хармонизират. Храстите също са полезни за организма.

Винаги когато имате възможност се възползвайте от Ландшафт терапията, така съчетавате полезното с приятното.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 298 пъти