Детски пижами за щастливи деца
Детски пижами за щастливи деца

Знаете ли, че често от качествените детски пижами зависи и здравословния и пълноценен сън на вашите деца? Наясно ли сте колко са важни те за детското развитие и давате ли си сметка, че един такъв на пръв поглед незначителен фактор може да изиграе сериозна роля за общото здраве на вашите малчугани? Всъщност, всички тези неща са истина и експертите упорито продължават да съветват младите родители да подхождат с особено внимание към избора на детските пижами. От тях зависи щастието на децата – колкото и да не ви се вярва в това. Ето и няколко от основните поводи за това твърдение.

В случай, че пренебрегнете ролята на детските пижами за възпитанието и грижите на своето дете, много е вероятно да го приучите от малко да си ляга по бельо и недостатъчно добре облечено. Това може да доведе до не толкова правилните хигиенни навици, а също така и до сериозни кожни раздразнения. За какво точно говорим. Става въпрос за едно изследване на учени от медицински факултети и психологически центрове, доказали наскоро, че ако детето не привикне да се ориентира за сън, без да включва към този ритуал и обличане на нежната си и мека пижама, може да развие доста несериозни и неправилни навици за здравословен сън. Самите детски пижами, освен това, трябва да се избират с особено внимание, защото и най-грубата или раздразняваща кожата материя би могла да създадат особено неприятни усещания на децата – като например, сърбеж, стягане в определени части и дори болка.

Нещо, което експертите препоръчват, е да дадете шанс за избор и на самите деца. Въпреки че са малки, те могат много да ви улеснят, когато подбирате за тях самите детски пижами. Според изследването едно дете не може да заспи и да се чувства достатъчно отпуснато и спокойно в леглото, ако знае, че е облечено в нещо, което не му допада и дори го дразни.

Замислете се за всички тези неща и следващия път, когато сте на пазар, и сте тръгнали на лов за детски пижами. Сдобийте се с най-добрите и първокласни модели и предложения, защото ние знаем – вие искате децата ви да са здрави и щастливи.

Автор: Виктория Дичева

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 135 пъти