Как да почистим след ремонт?
Как да почистим след ремонт?

Често хората избират лятото за извършване на ремонт заради климата, но повечето не се замислят какво следва. Точно така – почистването. То може да създаде доста непредвидени затруднения. Ето 8 съвета, които да ви помогнат да почистите след ремонт.

Дори да сте покрили всички повърхности у дома, на някои места пак могат да останат миниатюрни капки боя, полепнал прах или цимент. Препаратите често не са достатъчни да премахнете мръсните следи, затова и са следващите 8 съвета за почистване след ремонт:

  1. Когато свършите с боядисването измийте мръсните четки с хладка вода. Понякога след боядисване косъма на четките се втвърдява и не можете да използвате четката повече. За да предотвратите това и да запазите косъма на четката мек я накиснете за малко в разтворен омекотител с вода. После изплакнете.
  2. Изчакайте преди да почистите плочките на банята с препарат. Преди да започнете да търкате плочките с препарат ги минете два пъти със сух микрофибърен парцал. Така прахът ще падне по-бързо.
  3. За да премахнете прахът и остатъците от ремонта от алуминиевата дограма, само трябва да я минете с напоен с вода и 2-3 с.л. оцет парцал.
  4. Мръсните петна от пода премахнете със смес от 1л вода и 2-3 с.л. сок от лимон или оцет.
  5. Ако някъде видите следи от силикон, изчакайте първо да изсъхне. Ако силиконът е още мокър рискувате да изцапате допълнително. Когато силиконът изсъхне с помощта на нож започнете отстраняването му внимателно.
  6. Петната от боя по ръбовете на стъклата на прозорците премахнете с памук и лакочистител. Ако искате да се подсигурите, че това няма да се случи, предварително намажете краищата на прозореца със сапун за да не полепва боята.
  7. Разтворът от вода и амоняк почиства повечето петна след ремонта.

Всички знаем, че боята оставя неприятна миризма. За да се освободите от нея напълнете купа със сол или сода бикарбонат, която по-късно да сложите в стаята. Така неприятната миризма ще изчезне.

Надяваме се, че нашите съвети за това, как да почистите след ремонт да са ви помогнали и жилището ви да е по-хубаво, красиво. Пишете ни ако знаете и други трикове за почистване на дома след ремонт.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 440 пъти