Нашите съвети при избиране на мъжки костюм ще ви помогнат да бъдете елегантни.
Нашите съвети при избиране на мъжки костюм ще ви помогнат да бъдете елегантни.

Мъжките костюми са вид дреха, при която определено има нужда да се следват определени правила, както за поддържането й, така и в съчетаването на отделните елементи.

Като основна препоръка при носенето на мъжки костюми, независимо дали е през летния или зимния сезон, е че не трябва да се носят поредни дни, а след като сте били през деня с него, да му дадете почивка на следващия ден, да се проветри малко на закачалката.

Относно аксесоарите пък, които ще вземете като допълнение към вашия официален костюм има също неписани инструкции, с които е желателно да се съобразите, ако искате да изглеждате подобаващо и на място.

Първо, трябва да се обърне внимание на чорапите, които не трябва да са къси да са съобразени с цвета на костюма, само че един тон по-тъмни или по-светли. И дължината трябва да е съобразена с панталона така, че когато се наложи да седнете, да не ви се оголват краката. Освен, че не е прието това да се случва, чисто естетически, не е особено красиво.

Коланът се подбира също в тон, който да пасва на цвета на обувките, които сте подбрали за облеклото ви. Не е добре той да е много голям или да е с прекалено много орнаменти, защото ще привлича погледа към кръста ви, когато сакото е откопчано. Също така е неприятно, ако блести или отразява светлината, защото ще създава дискомфорт на стоящия срещу вас.

За да се справите с аксесоарите обаче, първо трябва да изберете подходящите сако и панталон, основните части от вашия официален мъжки костюм, които да са съобразени с физиката ви. Тук има значение какво ще подберете, ако сте по-висок или по-нисък, ако сте по-пълен или по-слаб.

Тъмното райе например издължава тялото и прави човек да изглежда по-строен. Ниските мъже пък не е желателно да подбират дълги и широки ревери, защото тяхната цел е точно обратната на това, което се постига с този тип ревери. Тук може да помогне и вратовръзката – когато се направи малък възел и десените на вратовръзката са по-дребни, това прави вратът да изглежда по-издължен.

Възползвайте се от тези съвети, които със сигурност ще ви помогнат, ако си спомните за тях, когато се наложи да подбирате някой от първите си официални мъжки костюми, а и не са сложни за запомняне.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 235 пъти