Защо всеки трябва да има семеен фотоалбумПреди време почти всички хора са имали фотоалбуми, в които са поставяли своите снимки. При това предпочитани са били снимките направени от специалисти във фотостудиата. Представителите на по-старото поколение имат много такива албуми, но в днешно време има млади хора, които не могат да се похвалят с нито един фотоалбум. Гледането на стари снимки, прелистването на албумите е наистина невероятна, завладяваща дейност.

Плюсове и минуси на съхраняването на снимки в компютъра

Основната причина повечето хора да спрат да проявяват на хартия своите снимки е появата на цифровите фотоапарати. Албумите полека- лека излизат от употреба, защото снимките могат да се съхраняват на компютър. Естествено, този метод има много предимства:

  • Няма нужда от допълнителни разходи;
  • Можете да съхранявате неограничен брой файлове;
  • Снимката може лесно да бъде споделена с приятели през интернет и да бъде публикувана в социалните мрежи.

Много хора вече са свикнали с факта, че само трябва да натиснат бутона на камерата и това е всичко, картината е готова. На практика нищо друго не трябва да се прави. Този процес е изключително лесен и затова хората само кликват тук-там и след това хиляди снимки се качват на компютъра и се поставят в папки. Ясно е, че качеството им в повечето случаи изисква допълнително работа.

Не всеки се замисля какво ще се случи, ако твърдият диск се срине или всички файлове бъдат безнадеждно повредени от някой вирус. Тогава нищо не може да се направи. Вариантът е да се обърнете към приятели, които може да са запазили снимките или да ги изтеглите от социалните мрежи, където евентуално сте ги качвали. Много често това, което е възможно да се възстанови е доста малко.

Защо трябва да отпечатвате снимките на хартиен носител?

Някои не разбират защо трябва да отидат в добра фото лаборатория. Повечето любители фотографи дори не се замислят, че фотографията всъщност е истинско изкуство. Но то е такова само ако е в печатна форма. Можете да го носите със себе си, да го показвате на семейство или приятели, да го поставите в рамка, да го приберете в някой скрин, да го окачите на стената, така че да е винаги пред очите ви. Вашият печатен професионален портфейл ще бъде много по-ефективен в очите на бизнес партньори или модни агенции, отколкото би била колекцията Ви от снимки на сайта.

Ако най-добрите и запомнящи се снимки са отпечатани и поставени във фотоалбум, можете да го отворите по всяко време и да прегледате снимките, да оживите най-добрите моменти от живота си. На такива неща обикновено се наслаждават и децата, и внуците. Фотографиите се съхраняват като семейна реликва. Много по-приятно е да прелиствате страниците на красив албум, отколкото да включите компютъра, да копирате файловете от флаш устройството и да седнете да кликнете пред екрана. В прелистването на фотоалбума има нещо завладяващо. Освен това рядко някой гост в къщата ще си тръгне без да го разгледа.

Така че не се лишавайте от удоволствието да гледате албума и да се възхищавате на красивите снимки. Освен това в днешно време отпечатването на снимките не представлява никакъв проблем. Можете лесно и просто да поръчате разпечатването през интернет. Ако искате да намерите голямо разнообразие от фотоалбуми и фоторамки, заповядайте в магазин Екуипекс – гр. София ул. Голаш 24б.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 69 пъти