Чистенето на дома често е тежка, скучна и отегчителна работа. Но след като така или иначе трябва да се прави, може поне да стане малко по-леко и приятно. Никой не може да съветва друг как да го направи, защото всеки дом е индивидуален и си има особености на разположение, обзавеждане и безбройните малки подробности, различен брой са обитателите с различни навици и отношения помежду си.
Това което може да се направи е да се промени отношението към домашната работа. Някои реклами на химични препарати хитро наблягат какво удоволствие и дори забавление е почистването с техните продукти. Всъщност това зависи от домакинята. На приятна музика или пък най-накрая малко тишина, добре планирано кое кога какво да се извърши, нужните неща да бъдат на определените места и…
Виждали ли сте децата как имитират дейностите на големите, за тях то е игра и е приятно. Те не чистят пода, а го оцветяват с „невидима боя“. И наистина когато стане чисто е като пребоядисано. Подреждането на шкаф също е като игра, да се запълни мястото по-най ефективния начин. от всичко може да се направи игра и това ново отношение ще даде неочаквани сили за да се свърши работата.

Ето един примерен лист със задачите за седмицата. Дали ще почиствате всеки ден от седмицата едно помещение или пък ще извършвате определена дейстост си е изцяло ваш избор. Можете да си разпечатате тази бланка или да си нарисувате своя.
Нека листа със задачи да носи свежо настроение

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 143 пъти