Разтопеният шоколад се маже на тънък пласт върху мраморна, керамична или гранитна плоча и се остави леко да се стегне, но не бива да става прекалено твърд.

Шоколадови пурички:
Тръбичките се получават като люспите, но вместо навън шпатулата се изтегля навътре и по диагонал, докато шоколадът се навие на пурички.

Шоколадови вълнички и розички:
Получават се, като кръгла форма за бисквити се прекарва през пласта шоколад, така че да закачи и обели тънък слой от шоколада във вълнообразна форма. Оставят се да се втвърдят.

Шоколадови люспи:
Люспи могат да се получат и когато парче шоколад се охлади в хладилника и се стърже с картофобелачка.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 030 пъти