Шоколадова декорация
Разтопеният шоколад се маже на тънък пласт върху мраморна, керамична или гранитна плоча и се остави леко да се стегне, но не бива да става прекалено твърд.
Шоколадови пурички:
Тръбичките се получават като люспите, но вместо навън шпатулата се изтегля навътре и по диагонал, докато шоколадът се навие на пурички.
Шоколадови вълнички и розички:
Получават се, като кръгла форма за бисквити се прекарва през пласта шоколад, така че да закачи и обели тънък слой от шоколада във вълнообразна форма. Оставят се да се втвърдят.
Шоколадови люспи:
Люспи могат да се получат и когато парче шоколад се охлади в хладилника и се стърже с картофобелачка.
Статията е прочетена 1 136 пъти
Вашият коментар