Любимият десерт на всички – сладоледената мелба навършва 119 години. Мелбата е измислена в чест на оперна певица (Нели Мелба) на 03.04.1892 г. от френския готвач Огюст Ескофие, който работел в хотел Савой в Лондон. Десертът е съдържал комбинация от два плода – праскови и малини, с които е украсен ванилов сладолед и поръсени със захар.

А Вие хапнахте ли вече първия си сладолед за сезона? Ето и как да си приготвите вкусна мелба:

Необходими продукти:
400 г сладолед
1 бр. мандарина
3 бр. ягоди
1 бр. портокал
2 бр. киви
сметана
шоколадов, ягодов или друг топинг

Начин на приготвяне:

Сладоледът се слага в подходящи купички. След това плодовете се нарязват и подреждат отгоре. Залива се със сладък топинг.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 5 016 пъти