оптически силует

Зрителни илюзии в модата за по-строен силует.

дрехи за строен силует

дрехи за строен силует

дрехи за строен силует

V-образното деколте издължава шията. Същото се получава и с вертикалните линии по дрехите, които карат погледа да се движи нагоре-надолу за разлика от хоризонталните, които създават илюзия за ширина. Затова използвайте вертикално Райе и тъмните цветове зя да  правят силуета оптически по-строен, бялото и едрите шарки оптически го правят фигурата да изглежда по едра.  Имайте предвид, че по-големите участъци в един тъмен цвят привличат погледа и той се движи от едната към другата страна и така се възприема повече височината, а не ширината. Така рокля в тъмен цвят е много подходяща за по-пълни дами. Когато избирате поли и рокли, добре е да търсите прави линии и дължина до коляното. Тя е подходяща за всяка височина.

Аксесоарите
Коланите, които, освен че са идеален аксесоар, могат да стегнат талията. Заложете на по-широките колани, а не на по-тънките, защото така лесно ще оформите силуета.

Високите токчета са ценен съюзник, както и платформите, които веднага правят краката ви по-дълги.
С бижутата и прическата също можете да създадете оптическа илюзия. Прекалено много обем в косата може да направи лицето ви по-пухкаво, а яките да подчертаят ненужно шията ви. С помощта на ярки аксесоари можете да отклоните вниманието от проблемните зони и да привлечете погледа там, където желаете. Подходящият грим ще акцентира на очите и устните ви, а големите обеци ще накарат човека отсреща да се съсредоточи върху тях, а не там, където не искате да попада погледът му.
Не забравяйте за подходящо и оформящо тоалета бельо, което ще е основа за по строен силует.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 513 пъти