Пуешко филе с гъби
Необходими продукти:
- 300 гр. гъби;
- 800 гр. пуешко филе;
- 120 мл. сухо бяло вино;
- 3 с.л. масло;
- галета, сол и черен пипер.
Начин на приготвяне:
Пуешкото филе се овкусява със сол и черен пипер, след което се овалва в галета. Изпържва се в олио, докато стане хрупкаво. Гъбите се нарязват на тънки филийки и ги задушете в маслото.Запърженото филе се поставя в дълбок огнеупорен съд, налива се виното, съдът се покрива с капак и се вари на тих огън, докато пуешкото не омекне. След това задушените гъби се изсипват в съда и се поставя във фурната за още 10 минути.
За гарнитура може да се добавят пържени картофи, салата от зеле и лимон.
Статията е прочетена 683 пъти
Вашият коментар