Необходими продукти:

  • 300 гр. гъби;
  • 800 гр. пуешко филе;
  • 120 мл. сухо бяло вино;
  • 3 с.л. масло;
  • галета, сол и черен пипер.

Начин на приготвяне:

Пуешкото филе се овкусява със сол и черен пипер, след което се овалва в галета. Изпържва се в олио, докато стане хрупкаво. Гъбите се нарязват на тънки филийки и ги задушете в маслото.Запърженото филе се поставя в дълбок огнеупорен съд, налива се виното, съдът се покрива с капак и се вари на тих огън, докато пуешкото не омекне. След това задушените гъби се изсипват в съда и се поставя във фурната за още 10 минути.

За гарнитура може да се добавят пържени картофи, салата от зеле и лимон.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 683 пъти