dress_monroСъс сигурност роклята представлява най-добре женската идентичност. Отношението на повечето жени към нея е противоречиво. По принцип момичетата масово възприемат униформата джинси – тишърт – яке. В този период от живота им самата мисъл за рокля ги изпълва с ужас и негодувание, тъй като тя прекалено натрапчиво символизира детството, от което те искат да се измъкнат колкото е възможно по-бързо. Идва момент обаче – абитуриентски бал, сватба – когато вече порасналите момичета започват да си дават сметка, че роклята е едно от най-привлекателните неща в дамския гардероб и би било жалко да се лишават от него. Докато стигнат до извода, че повече не могат да си представят, че няма да носят рокля.

Други смятат, че носенето на рокля в ежедневния живот е задължаващо. Това е абсолютно невярно, защото роклята е подходяща за всеки момент от денонощието. За повечето момичета не е  по-практична от джинсите… но си има своите предимства. Освен това, модните панталони с ниска талия, крият опасност за здравето. Роклята е създадена за конструкцията на жената. Подчертава нейните форми и векове наред е била единственото, което жените са носели.  Жените  вече наложиха равноправието пред мъжете и  могат да се завърнат към своята женственост, преоткрили че и в нежната крехкост има сила. Всъщност силата е когато нещо си тежи на мястото.

За тези които се колебаят съвета ми е  да забравите за панталоните известно време и да се възползвате само от роклите – няма никакви ограничения в комбинацията и дължината. Може да ползвате дълги рокли, или къси. Също така в зависимост от сезона и какво се носи в момента бихте могли да комбинирате цветове, модели. Не пропускайте да ползвате подходящи чанти, обувки и бижута. Подчертайте талията си с широк колан. И всичко това е с една цел – да изберете подходящата комбинация, която ви прави привлекателна, секси, неотразима…

Разбира се – в избора на рокли бихте се поинтересували каква е моментната модна тенденция. Но все пак когато избирате имайте предвид, че вие ще носите роклята а не някой друг. Нека е подходяща за вас – по стил, дизайн, в цветово отношение. Глупаво е да се робува на някакви представи – примерно една жена може да е неотразима в една рокля, но тя да не подхожда на вас.Някой рокли имат история – тази, с която сте се сгодили или първата ви маркова рокля, заради която се е наложило дълго да пестите. Те могат да останат с години в гардероба ви, откъдето излизат при специални случаи. Често за момичето първата рокля е тази на нейната сватба и остава като символ на преминаването от девойка в жена. Разкоша на сватбената рокля, я кара да се чувства като принцеса, поне за един ден. Но тайната е че вниманието на сватбарите е приковано не от самия случай, а от това как се чувства жената на този ден. Носейки рокля, която я радва, може всеки ден да е принцеса или даже кралица и другите непременно ще го забележат.

След като сте си харесали вашата рокля, просто трябва да помислите за подходящи обувки – чифт балерини за през деня и сандали на висок ток за вечерта например биха ви свършили чудесна работа. Помислете и за едно класическо сако в случай на нужда.

Ако панталонът и дори полата са по-практични от възможността за повече комбинации, помислете че и роклята може да се разнообрази. С  различен кола, шал, елече, огърлица, брошка, временни декорации със мъниста ширити, дантели могат да направят от една рокля -десет…

А ако проблемът е финансов, също може да се намери решение. Във всеки случай изобщо не е наложително да влагате огромен бюджет в една рокля. Бихте могли дори сама да си я ушиете. Стига да притежавате нужните умения, търпение и въображение. По-изобретателните да преправят, комбинират и околните им завиждат на уникатите. Може да се купи по-обикновен модел и да се декорира според вкуса и тенденциите, и дори да се вземе  от магазините за дрехи втора ръка.Някои хора снобски махват с ръка, за други е въпрос на криворазбрана гордост. Но истината е че по света се дават колосални суми за да облечеш чужда дреха…. е макар че в случая става дума за звезда. Но важен е прецедентът.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 415 пъти