Традиционния пиърсинг на ноктите е напълно безболезнена и безопасна процедура. Той не е съпроводен от никакви странични ефекти, като възпаления, които се проявяват при пиърсинг на други части от тялото. Единственото нещо, което трябва да се вземе предвид е здравината на ноктите, ако имате чупливи и разслоени нокти процедурата не е за вас. Поради тази причина пиърсинга се препоръчва предимно за изкуствени нокти.

Пиърсинг на нокти
Пиърсинг на нокти

Пиърсинг на нокти

Ако все пак сте решили да декорирате естествените си нокти, предварително ги укрепете с лечебни масла и витамини с калций. Желателно е ноктите да имат средна дължина. Самата процедура по слагане на пиърсинга е много проста – с помощта на специален инструмент се пробива малка дупка в нокътната плочка и в нея се поставя обицата. Процедурата може да извършите и сами във вкъщи, но ние ви препоръчваме да отидете на маникюрист, поради опасност да счупите и нараните нокътя си. Пиърсинг се поставя предимно на малкия или на безименния пръст, защото те са по-малко активни. Освен това на тях пиърсинг изглежда много нежно.

Пиърсинг на нокти

Може да декорирате и всеки нокът или през един – всичко зависи от вашия вкус и въображение. Разнообразието на бижута и обици за нокти е много голямо. Според възможностите ви може да избирате между златни, сребърни, скъпоценни и полускъпоценни, обици от обикновени метали, разноцветни кристали и дори пластмасови.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 2 199 пъти