Необходими продукти:

5 чаени чаши брашно

200 гр. сирене

200 гр. кашкавал

3 яйца

1 с.л. нарязан копър

магданоз

щипка джоджен

Начин на приготвяне:

Приготвя се тесто за банички, което се нарязва на 16 части.

В подходящ съд разбъркваме натрошеното сирене и кашкавала. Добавяме двете яйца, джоджена, копъра и магданоза. Разделяме получената смес във всяка част от тестото. Завиваме баничките на руло и ги намазваме с яйцето, разбито с 2 с.л. вода. Слагаме оризова хартия в тава и подреждаме баничките върху нея. Печем 30 мин. във фурна, загрята на 160 градуса.

К. Герчева, Ноември 2011

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 633 пъти