За 7-а поредна година Елза Парини раздаде своите традиционни награди за стил Life Style.  Церемонията се проведе на 13 декември във Варна – ресторант „Акациите“, където варненката Галина Долапчиева, която живее в Италия и се занимава успешно с естетична медицина, получи наградата за модел. Ето какво сподели тя за себе си и за това какво са стилът и красотата за нея:

Разкажете повече за себе си – от колко години сте в модния бранш?

  • С мода се занимавам от 1994 г., което означава близо 17 години. Тогава нямаше модни агенции като сега, а бяхме моделите на Варна, които дефилирахме в различни организации – едновремешните форми на модата – Лили Грънчарова, Краси Недялков. От там ми тръгва и самата кариера. Когато ме откриха нямах още 17 години, това се случи съвсем случайно – една балерина, вървейки по улиците ми беше предложила да се запиша в курс за балерини. Аз нямах амбиции за балерина, но тя водеше и такъв тип обучения за модели. По това време нямаше такъв наплив на модели, модни агенции. В последствие реших, че няма да се занимавам изцяло само с мода и да бъда модел, защото моята амбиция беше да бъда лекар. Завърших медицина и стоматология и от години работя в естетична медицина и хирургия. Преди 7 години започнах първите си стъпки по медицина в Италия – първите си обучения и навлизания в този бранш в Италия, в същото време продължавах да работя като стоматолог в България, викаха ме по различни дефилета, модни изяви. Краси Недялков постоянно ми се обаждаше за всяко едно начинание и за всеки един форум на модата, който се организирваше във Варна или София. Бих казала, че много разнообразно ми е протекъл животът – като модел, лекар, стоматолог, през Америка, във Франция, имах амбицията да вляза в агенцията на Джон Казабланка – стигнах, но в последствие се отказах, тъй като трябваше да си рискувам кариерата на стоматолог, за бъда модел или да бъда лекар, но не и модел. Предпочетох да бъда лекар и моделът в мен си остана второстепенно явление. Била съм част от дефилетата на Фере, Пако Рабан.

В коя от всички професии се чувствате най-уютно и най-себе си?

  • При всички случаи в лекарската ми професия, това ми е било мечта от дете, тъй като съм дете на стоматолог. Винаги ми е харесвала естетичната работа, затова съм се насочила към естетичната хирургия. Истинската аз съм, когато работя в кабинет, не на дефили.

Живеете в Италия – както са модата и стилът там и какво са  в България по ваши наблюдения?

  • В Италия официално живея вече пета година. Започнах да ходя там чрез приятели, връзки било то по работа или по други поводи. Модата и стилът в Италия са нещо много мащабно, тъй като италианците са номер 1 по мода и стил. Трябва да кажа, че е много различно за България – ние се опитваме и аз се радвам, тъй като забелязвам много сходни неща между италианската жена, която е стилна, класна и българската жена. В България все повече жени имат стил, класа, особено бизнес дамите. Опитват се да бъдат до максимум жена и се радвам, защото и аз съм българка. В Италия и да ме попитат до ден днешен, казвам, че съм българка. Дори не ме питат дали съм българка, а ме битат дали не съм от Бразилия, но като чуят, че съм от България ме гледат малко странно. Казват, че българките за тях са друг тип хора.

Какво са красотата и стилът за вас?

  • Красотата е нещо много съвкупно нещо от различни качества. Не само външната красота е приоритет за мен. За мен приоритет е духовната красота на една жена, нейните добродетели, за да бъда красива тя, трябва да бъде красива външно и естетично – да, но и да не е красива – има как да се пренаправи, но вътрешно трябва да сме добродетелни – тя трябва да е дори леко срамежлива и свенлива, нека да е леко горделива и с достойнство, но да си бъде истинската жена. Това съвкупно нещо дава истинската красота в едно общество, т.е. тя трябва да има красив характер с добродетели. Стилът също е много индивидуален – една жена трябва да си има стил за всеки ден, а за вечерта да знае различните дрес кодове в зависимост от това къде ще присъства. Недопустимо е една жена с класа да бъде една и съща навсякъде. Аз не позволявам и не харесвам, когато някой копира нещо, тогава вече няма красота и стил.

Статия: К. Герчева, Декември 2011

Снимки: Мартин Дралчев

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 613 пъти