Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 150 г сирене
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 бр. яйца
  • сол
  • настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и сваряват, след като са готови се обелват и нарязват на филийки и се нарежда ред картофи в добре намазнена тава. Натрошеното сирене се разстила върху картофите и отново се нарежда ред картофи и сирене. Разбиват се яйцата, млякото и солта и със сместа се заливат картофите и сиренето. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и ястието се пече във фурна за около 30 минути на 200 С.
К. Герчева, Януари 2012

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 242 пъти